Liikkuva eläinlääkäriasema kokeili Defenderiä

DEFENDER

PERINTEISEN KLINIKAN SIJAAN WHG EQUINE SPORT PERFORMANCE TUO HUIPPULAADUKKAAT HEVOSELÄINLÄÄKINTÄPALVELUT KÄTEVÄSTI SUORAAN ASIAKKAAN LUOKSE

Helsinki Horse Shown uusi yhteistyökumppani WHG Equine Sport Performance on tuonut Suomen markkinoille uudenlaisen eläinlääkäripalvelun. Perinteisen klinikan sijaan WHG tuo huippulaadukkaat hevoseläinlääkintäpalvelut asiakkaan luokse, kätevästi kotitallille.

”Vaatimuslistamme auton ominaisuuksille on pitkä. Tallien pihat ja pienemmät metsätiet saattavat talvisin olla todella huonokuntoisia – neliveto on siis todella tarpeen. Lisäksi kuljetettavan tavaran määrä on suuri, sillä mukana kulkevat niin liikutettava röntgenlaite kuin ultraäänikin, perinteisempien eläinlääkärivarusteiden lisäksi”, toteaa Lotta Häyrinen, joka on yksi WHG:n perustajista. ”Näistä syistä halusimme ottaa Defenderin ajoon ja kokeilla, miten se vastaa meidän ammattimme autolle asettamiin haasteisiin”, Häyrinen jatkaa. Lähdimme Land Rover Suomen kanssa mukaan katsomaan, miten päivä Defenderin kanssa sujui.

CAMERA

Päivän ensimmäinen asiakas löytyi Sipoosta. Jo matkalla tallille kävi selväksi, että Defenderin voittamaton neliveto on hyödyllinen pienillä ja mutaisilla maalaisteillä. Tavaroita purkaessa auton säädettävä ilmajousitus sekä takatilan korkea lastauskorkeus saivat kiitosta. Tutkimusvälineistöä on paljon, koska hevosen vaivan perimmäisen syyn selvittäminen ei aina ole helppoa. ”Kun yritämme paikantaa vaivan alkuperää, suljemme eri vaihtoehtoja yksitellen pois. Tällä metodilla pystymme esimerkiksi löytämään hevosen jalan kipupisteet. Eläimet kun eivät osaa niitä meille suoraan kertoa”, Häyrinen toteaa.

Seuraavan asiakkaan luo siirryimme Tuusulaan. Defenderin ratissa matka sujui rattoisasti. Defenderin hiljaisuus oli miellyttävä yllätys, sillä sisään kuuluu ajon aikana hyvin vähän ääniä. Erinomaisen ajotuntuman lisäksi Defenderin laaja varustelutaso teki vaikutuksen. Eläinlääkärin laajaan lääkearsenaaliin kuuluu lääkkeitä, joita tulee säilyttää kylmässä. Auton kyynärnojaan integroitu jääkaappi sopii tähän tarkoitukseen mitä mainioimmin. Takatilassa sijaitsevista virtapistokkeista laitteistoon saa näppärästi virtaa ja laitteiston akut laataamaan ajon aikana.

DEFENDER

Yleisesti Defender sopii eläinlääkäri käyttöön erittäin hyvin. Vaikuttava neliveto ja korkea maavara varmistavat, että eläinlääkäri pääsee aina perille, myös silloin kun lumityöt odottavat vielä tekijäänsä. Tarvittaessa mukava matkustamo muuntautuu toimistoksi, sillä etutiloissa on runsaasti usb -virtapistokkeita.

”Viikko Defenderin ratissa on kyllä ollut todella mukava. Harmi, että auto täytyy tänään palauttaa. Seuraavan autohankinnan kohdalla Defender on kyllä vahva ehdokas”, Lotta Häyrinen toteaa.