On tärkeää näyttää omalla esimerkillään tietä

Billebeinon suunnittelija ja perustaja Ville Leino uskoo, että hyvässä johtajuudessa ja urheilussa on paljon samaa. Olennaisinta on rakentaa tiimi toimivaksi: tarjota jokaiselle paikka loistaa omien vahvuuksiensa avulla.

RANGE ROVER

Ville Leino uskoo avoimeen keskusteluun. Hän ei ole työhuoneeseensa lukittautuva johtaja, vaan rehellisyyden ja luottamuksen puolesta liputtava esimies, joka näyttää mielellään omalla esimerkillään tietä.

"Hyvä johtaja vie laivaa fiksusti eteenpäin – muita huomioiden ja tiimikavereiden vahvuudet tunnistaen. On tärkeää inspiroida ja saada ihmiset oikeisiin paikkoihin tekemään töitä yhteisen hyvän eteen. Se saa jokaisen luottamaan omiin kykyihinsä. Ja juuri siten syntyy paras mahdollinen lopputulos."

"Itse en ymmärrä esimerkiksi mikromanagerointia. Se viestii siitä, ettei luota tiimiin. Jos niin käy, on menty metsään."

AITOUS KANNATTAA AINA

Villen vahvuuksiin lukeutuvat mm. kyky tehdä nopeita päätöksiä sekä luotto intuitioon.

"Kun pysyy rehellisenä omalle ja muiden tekemiselle, pääsee pitkälle. Vahvan hierarkian sijasta uskon työntekoon ja oma-aloitteisuuteen. Rohkenen myös myöntää, jos en ole jossain paras. Silloin annan väylää kyseisen alan erikoisosaajalle ja uskon hänen kykyihinsä."

Energiaa ja inspiraatiota Ville ammentaa taiteesta. Maalaamisen hän aloitti viimeisinä NHL-vuosinaan. Ensimmäistä maalauskokemustaan Ville kuvaa terapeuttiseksi: flow vei mennessään ja aikaa kului huomaamatta kahdeksan tuntia. Samalla kaikki muu unohtui.

"Olen aina oivaltanut paljon silmieni kautta. Havainnoin katsomalla ja innostun helposti – maalauksista, muodista, sisustuksesta ja arkkitehtuurista, luonnosta, väreistä… On kiehtovaa, miten visuaaliset ratkaisut luovat tietynlaisen fiiliksen ja miten esimerkiksi sävyt täydentävät toisiaan."

HATUNNOSTO OMAN TIENSÄ LÖYTÄNEILLE

Parhaimmillaan hyvä flow saa ajantajun katoamaan. Villen mukaan se on mahdollista silloin, kun tekee sitä, mitä rakastaa. Hänen kohdallaan se tarkoittaa suunnittelua ja visuaalisuutta ylipäätään.

"Kun tekee jotain mielenkiintoista ja hauskaa sekä kokee vieläpä oppivansa siitä, onnistuu. Siksi kannustankin etsimään asioita, joista on kiinnostunut. Jos et esimerkiksi nauti numeroista, ne harvoin vievät sinua flow-tilaan. Mutta jos pidät numeroista, ne voivat tanssia kuten taiteilijalle värit ja canvas."

Ville on jo löytänyt oman tiensä – joskin vielä on kiinnostavia unelmia sekä tavoitteita takataskussa. Yksi haaveista on tehdä matka Lappiin ja järjestää reissulla aikaa itsetutkiskelulle ja palautumiselle. Lappiin Ville suuntaa uudella Range Rover -hybridillään.

"Range Rover on ikoninen auto, joka on pysynyt juurilleen uskollisena. Siksi olenkin aina tykännyt Range Rovereista – näyttävistä brittiherrasmiesautoista, jotka miellyttävät silmääni. Uuden autoni pelkistetyt, suoraviivaiset linjat ja viimeistellyt yksityiskohdat hurmasivat minut heti. Siinä yhdistyy ainutlaatuisella tavalla mukavuus, toimivuus ja juuri oikeanlainen fiilis."

"Ja onhan se hienoa ajaa mökkitiellä maastoon suunnitellulla autolla. Se on niissä puitteissa parhaimmillaan – aivan kuten minä olen pensseli kädessä, tyhjän kankaan ja uuden edessä, aiheesta aidosti inspiroituneena", Ville lisää.

VILLE LEINO, 38
Range Rover -brändilähettiläs, Billebeinon perustaja, taiteilija, inspiroija