SILMILLÄÄN PELAAVA JA SUUNNITTELEVA MIES

Billebeinon suunnittelija ja perustaja Ville Leino inspiroituu brändeistä sekä taiteesta ja hyödyntää työssä myös urheilu-uran opettamaa kurinalaisuutta.

Ville Leino

Billebeinon suunnittelija ja perustaja Ville Leino ammentaa huippu-urheilun kurinalaisuudesta eväitä taiteeseen.

"Yleisesti ottaen olen sellainen silmillä eläjä. Kaikki mikä tulee vastaan, inspiroi minua: taide, brändit, arkkitehtuuri, muodot, materiaalit ja laatu."

"Elämäni taiteilijana on asioiden oivaltamista ja fiilistelyä. Ehkä minun parasta osaamistani ollut aina se visuaalinen silmä, on sitten kyse urheilusta tai taiteesta. Urheilussakin on tärkeää hyvä flow."

BRÄNDEJÄ RAKASTAVA MIES

Vaatteiden suunnittelun pariin mies päätyi omien sanojensa mukaan käyttäjän ja ostajan ominaisuuksien kautta.

"Olen aina ollut intohimoisesti tsekkailemassa ja tutkimassa erilaisia brändejä, on ne sitten huonekalu-, kello- tai vaatebrändejä. Pohdin, miten tämän itse tekisin ja ajattelisin. Miten minä tämän suunnittelisin. Sitä kautta se suunnittelukärpänen puraisi."

Vauhdikkaan miehen on välillä muistutettava itseään, miten resursoida aikaansa.

"Olen kiinnostunut maalauksesta, sisustamisesta ja arkkitehtuurista. Muutamia kämppiä ja toimistoja on tullut sisustettua. Kiinnostus vie helposti mukanaan, mutta täytyy muistaa, että kaikkeen ei aina aika riitä. Eikä kaikkeen tarvitsekaan revetä. Koska elän kaaoksessa, koitan elää hallitussa sellaisessa."

Siinä että Ville on käynyt koulunsa urheilukentillä, on oma vapautensa.

"Koska en ole taide- tai suunnittelukouluja käynyt, on minulla omanlainen vapaus kuunnella omaa ääntäni ja mennä sinne, mihin omat visiot näyttävät. Näin mieli pysyy avoinna ja kädet vapaina. Tietenkään tämä ei poista sitä, että kompromissejakin on tehtävä."

Yleisesti ottaen huippu-urheilun kurinalaisuuden ja taiteilijaboheemiuden välillä on aikamoinen ristiriita.

"Urheilu on todella kurinalaista ja pienillä marginaaleilla menemistä ja aina pitää olla kaikki pelissä. Samaan aikaan näen niin, että huippu-urheilussa haluaa kehittyä, mennä eteenpäin ja tulla paremmaksi. Samaa sitä tahtoo taiteilijana ja suunnittelijana. Tahdon oppia asioita avoimin mielin kummassakin lajissa. Harva maalaa mestariteoksensa ensimmäisenä taulunaan."

HYVÄLLÄ ASIALLA

Yhteistyö eri avustusjärjestöjen kautta tuo omaa pehmeyttä ja avaraa linjaa Billebeinon tekemisiin.

"Tänä haastavana aikana olemme halunneet kantaa oman kortemme kekoon ja olla mukana tekemässä hyvää. Ja inspiroida muitakin tarttumaan näihin talkoisiin." Ville Leino kurvailee nykyään uudella Range Roverillaan. Ensikosketus tämä ei hänelle kuitenkaan ole. Tämä on jo miehen toinen. "Olen aina tykännyt Range Roverista ja etenkin sen lookista. Se on tavallaan vähän semmoinen auto, minkä lapsi voisi piirtää, kun hän piirtää auton. Sen kaikki yksityiskohdat ja laatu puhuttelee. Kun kyseessä on näin upea brändi ja hieno auto, on helppoa olla sen keulakuvana, kun ei tarvitse esittää, että tykkäisin."

Ville Leino, 38
Range Rover -brändilähettiläs, Billebeinon perustaja, taiteilija, inspiroija
Kiihtyvyys: nollasta kuuteenkymmeneen sekunnissa.