SÄHKÖAJONEUVON LATAAMINEN

SÄHKÖAJONEUVON LATAAMINEN

Mikään ei ole mutkattomampaa kuin ajoneuvosi lataaminen. Kerromme seuraavassa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää päivittäisestä sähköisestä ajamisesta.

LATAAMISEN VIDEO-OPAS

Tutustu Land Roverin latausprosessiin kolmessa minuutissa.
KATSO VIDEO

Latausliittimet

Land Rover -hybridi (PHEV) liittäminen latauspisteeseen tapahtuu Combined Charging System (CCS) -järjestelmää käyttäen. Järjestelmä on yhteensopiva hitaampien AC-latausnopeuksien kanssa ja valituissa malleissa myös DC-pikalatureita käytettäessä. Jotkin muut autonvalmistajat käyttävät eri latausjärjestelmiä, kuten CHAdeMO-järjestelmää. Nämä eivät ole yhtä yleisiä eri latausverkostoissa ja ne eivät ole yhteensopivia Land Rover -hybridiajoneuvot kanssa.

AC-LATAUS

AC-LATAUS

Ajoneuvon ylempää CCS-latausporttia käytetään AC-lataukseen (enintään 7 kW). Siihen sopivaa liitintä kutsutaan Type 2 -liittimeksi, ja se on yhteensopiva kotilatausaseman, julkisten AC-latauspisteiden ja tavallisten sähköpistorasioiden kanssa.
DC-PIKALATAUS

DC-PIKALATAUS

Tietyissä malleissa CCS-portin alemmassa liittimessä on kaksi nastaa, joita käytetään yhdessä ylemmän liittimen kolmen nastan kanssa akun nopeaan DC-lataukseen (enintään 50 kW). Näitä latauspisteitä löytyy yleensä moottoriteiden ja valtateiden levähdysalueilta. Kaksi alempaa nastaa saadaan esiin irrottamalla portin alemman liittimen suojakansi.

LATAUSKAAPELIT

Lataushybridisi on yhteensopiva kolmen erilaisiin virtalähteisiin sopivan latauskaapelin kanssa.

JULKISIIN JA KOTILATAUSASEMIIN SOPIVA AC-LATAUSKAAPELI (MODE 3)

JULKISIIN JA KOTILATAUSASEMIIN SOPIVA AC-LATAUSKAAPELI (MODE 3)

Mode 3 -latauskaapelin avulla voit liittää ajoneuvosi kotilatausasemiin (seinälaturit) ja julkisiin AC-latauspisteisiin. Siinä on molemmissa päissä Type 2 -liitin.
PIKALATURIEN KIINTEÄT DC-LATAUSKAAPELIT

PIKALATURIEN KIINTEÄT DC-LATAUSKAAPELIT

Moottori- ja valtateiden levähdysalueilla sijaitsevissa julkisissa pikalatausasemissa on aina kiinteät DC-pikalatauskaapelit, joten niissä ei tarvitse käyttää omaa kaapelia. Liitin on liitettävä ajoneuvosi CCS-liittimen molempiin pistokkeisiin.
TAVALLISEEN SÄHKÖPISTORASIAAN SOPIVA LATAUSKAAPELI (MODE 2)

TAVALLISEEN SÄHKÖPISTORASIAAN SOPIVA LATAUSKAAPELI (MODE 2)

Voit liittää ajoneuvosi tavalliseen sähköpistorasiaan Mode 2 -latauskaapelilla. Sen toisessa päässä on Type 2 -tyyppinen liitin ja toisessa päässä tavallinen sähköpistoliitin.

SUOSITELLUT ÄLYPUHELINSOVELLUKSET

Land Rover Remote -etäsovelluksen ja Land Rover iGuide -oppaan avulla voit valvoa ja hallita lataushybridiajoneuvosi lataustoimintoja kotona ja tien päällä sekä käyttää lataushybridin oppaita.

OPASTUSTA LATAUKSEEN TIEN PÄÄLLÄ

OPASTUSTA LATAUKSEEN TIEN PÄÄLLÄ

Land Rover iGuide App -sovellus opastaa Land Rover -lataushybridisi tärkeimpien ominaisuuksien ja hallintalaitteiden löytämisessä ja niiden käytössä. Se toimii myös toisena käyttöoppaana ja varmistaa, että saat aina vastauksen kaikkiin lataamista koskeviin kysymyksiisi.1
HALLITSE JA SEURAA LATAAMISTA MISSÄ TAHANSA

HALLITSE JA SEURAA LATAAMISTA MISSÄ TAHANSA

Land Rover Remote -etäsovelluksen avulla voit hallita ajoneuvosi toimintoja täydellisesti suoraan älypuhelimestasi. Lähtöajat ja paras latausaika voidaan myös asettaa painikkeen hipaisulla.1

LISÄTUKI

KOTILATAUSASEMAN ASENTAMINEN

KOTILATAUSASEMAN ASENTAMINEN

Ammattimaisesti asennettu kotilatausasema on helpoin, mukavin ja kustannustehokkain tapa aloittaa päivä akut ladattuina.
LATAUS JULKISISSA LATAUSPISTEISSÄ

LATAUS JULKISISSA LATAUSPISTEISSÄ

Kohdelataus on erinomainen ratkaisu ajoitettuun uudelleenlataukseen matkan aikana. Lue lisää mahdollisista latauspaikoista ja latauksen maksamisesta.
Asetusten tekeminen

Asetusten tekeminen

Ensimmäiset askeleet ajoneuvosi tärkeimpien toimintojen kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen on tietoviihdejärjestelmän liittäminen ja älypuhelimen etäkäytön asetuksien1 tekeminen.
Hybridiajoneuvon ajotilat

Hybridiajoneuvon ajotilat

Tutustu sähköä ja polttoainetta käyttäviin ajotiloihin.

1Vain yhteensopivissa älypuhelimissa. Riippuu kolmannen osapuolen palveluntarjoajien alustojen saatavuudesta ja matkapuhelimen kentästä.

InControl-ominaisuudet ja valinnaiset lisävarusteet sekä niiden saatavuus riippuvat markkina-alueesta. Tarkista niiden saatavuus paikallisilla markkinoilla sekä täydet käyttöehdot jälleenmyyjältäsi. Tietyt ominaisuudet edellyttävät asiamukaista SIM-korttia ja siihen liittyvää tietoliikennesopimusta, jotka edellyttävät uutta sopimusta jälleenmyyjäsi suositteleman ensimmäisen jakson päätyttyä. Verkkoyhteyttä ei voida taata kaikkialla.

IOS on Apple Inc. -yhtiön tavaramerkki. Siihen voidaan soveltaa Apple Inc. -yhtiön loppukäyttäjän käyttöehtoja.

Android on Google LLC:n tavaramerkki.