PERHEELLE SOPIVA KATUMAASTURI

PERHEELLE SOPIVA KATUMAASTURI

Perheelle sopivan katumaasturin eli SUVin on oltava monipuolinen, tilava ja turvallinen. Entä tarvitaanko vapaasti kaadettavia istuimia, perävaunun vetokapasiteettia, ilmaa suodattavaa ilmastointia – nämä ovat vain osa ominaisuuksista, joihin sinun kannattaa miettiä etsiessäsi perheelle sopivaa katumaasturia. Lue, miksi sinun kannattaa valita jokin Land Roverin malleista.

LAND ROVERIN KATUMAASTURIT PERHEELLE

Land Roverin mallisto todistaa, että perheauton ei tarvitse aina olla farmari tai pakettiauto. Nykyaikainen katumaasturi sopii perheelle erinomaisesti. Land Roverin katumaasturit ovat kaikki hieman erilaisia, vaikka ne jakavatkin monia merkin tunnusomaisia piirteitä. Range Rover on perheille tarkoitettu ylellisempi malli, Discovery-mallissa on suuret sisätilat ja erinomainen maastokelpoisuus ja vielä kolmantena näitä hieman pienempi, mutta erittäin käytännöllinen Discovery Sport.

DISCOVERY SPORT

Discovery Sport kilpailee kärkipaikasta perheille tarkoitettujen monikäyttöisten kompaktimaastureiden listalla. Vaikka tämä malli on pienempi kuin Discovery, siihen mahtuu jopa seitsemän henkilöä, ja sen tavaratilan tilavuus istuimet alas taitettuna on 1794 litraa.

Vaikka toisen rivin istuimia käytettäisiinkin, on siinä edelleen tilaa useiden matkalaukkujen lastaamiseen. Näin myös seitsemän matkustajan versiossa voidaan kuljettaa mukavasti matkatavaroita.

Istuimet ovat lämmitettäviä ja niistä löytyy offset- ja kallistussäätö. Myös toisella istuinrivillä on runsaasti pää- ja jalkatilaa, joka se tekee autosta kaikille mukavan matkakumppanin. Discovery Sportissa on edistyksellinen nelivetojärjestelmä. Voimanlähdeteiden valikoimassa löytyy bensiini- ja dieselmoottorilla varustettuja MHEV-kevythybridejä, joiden 2.0-litraiset moottorit ovat teholtaan 163-290 hv. Saatavana on myös 309 hv lataushybridi.

DISCOVERY SPORT

Monipuolinen ja kompakti katumaasturi

– Maastokelpoisuus ja tasapaino kaikissa tilanteissa
– Uusinta Clearsight-tekniikkaa
– Nokkelat säilytys- ja matkatavararatkaisut
– Valittavissa kaksi eri ulkopakettia
– Ylellinen sisustus ja laaja valikoima lisävarusteita
DISCOVERY SPORT

DISCOVERY

Erinomainen kuljetuskapasiteetti, seitsemän mukavaa istuinta ja kehittyneet multimedia- ja turvajärjestelmät ovat vain osa Discoveryn monista ominaisuuksista. Discovery on suurempi kuin Discovery Sport, ja sen moottorivaihtoehtojen tehot vaihtelevat 249 ja 360 hv:n välillä. Ylellisessä matkustamossa on useita säilytyslokeroita. Keskikonsolissa sijaitsevaan lokeroon voidaan asentaa jääkaappi. Käytännöllisen varustuksen lisäksi Discovery on ennen kaikkea huippuluokan maasto-ominaisuuksiensa ansiosta ihanteellinen kumppani perhematkoille ja uusien paikkojen löytämiseen sekä tutkimiseen yhdessä.

RANGE ROVER

Etsitkö hienostunutta katumaasturia perheelle? Range Rover on pohjimmiltaan elegantti, Land Roverin malliston ylellisin malli. Autossa on varusteita, joita on vaikea löytää mistään muusta perheautosta, kuten ovet, joissa on sähköavusteinen avautumis- ja sulkeutumisjärjestelmä, aktiivinen melunvaimennustekniikka tai nelialueilmastointi kahdella ionisaattorilla. Toisin kuin Discovery Sport ja Discovery Range Rover, Range Rover on saatavana kahtena korimallina (SWB ja LWB), jotka eroavat toisistaan pituuden (5052 mm/5252 mm), akselivälin (2997 mm/3197 mm) sekä tavaratilan tilavuuden osalta. Pidempi versio voidaan varustaa jopa seitsemällä istuimella, jotka kaikki ovat mukavia, USB-varusteltuja sekä valaistuja.

UUSI RANGE ROVER

Eleganttiuden ytimessä

– Tinkimätön teho ja suorituskyky.
– Eksklusiivinen ja mukava.
– Erottuva ja ajaton siluetti.
– Itseluottamusta tiellä ja sen ulkopuolella.
UUSI RANGE ROVER

PERHEEN KATUMAASTURI ELI SUV TARJOAA TILAA KAIKILLE

Mitä enemmän tilaa, sitä parempi – perheauton on oltava tilava, ja siinä on voitava kuljettaa mahdollisimman monta ihmistä. Samalla matkustajatilan on oltava hyvin suunniteltu. Suuri määrä istuimia ei aina tarkoita, että perheauto olisi mukava.

Mikä olisi hyvä istumajärjestys auton sisällä? Esimerkiksi Discovery Sport- ja Discovery -malleissa on molemmissa 5 + 2 istumapaikkaa. Älykkään istuinten taittojärjestelmän ansiosta voit määrittää matkustajatilan haluamallasi tavalla. Voit taittaa toisen ja kolmannen rivin istuimet kokoon kuten pakettiautossa. Yhdistelmiä on peräti 24.

7 seatsSeitsemänpaikkaisen katumaasturin valitseminen on järkevää myös silloin, vaikkei perheesi ole suuri. Kun tilaa on enemmän, voit viedä lapsesi ja kaverit jalkapallo-otteluun tai lähteä isommalla porukalla matkalle. Vaikka Discovery Sportin kolmannen rivin istuimet on suunniteltu perheen nuorempia jäseniä ajatellen, Discovery-malliin mahtuu myös aikuisia takaistuimille. Range Roverin kolmannen rivin matkustajat tarjoavat vieläkin enemmän ylellisyyttä.

TAVARATILAN KAPASITEETTI ELI MITÄ MAHTUU PERHEEN KATUMAASTURIIN?

Tila-asiat eivät koske ainoastaan matkustajatilaa vaan myös kuljetuskapasiteettia. Hyvään SUV-perheautoon pitää voida ottaa mukaan riittävästi matkatavaroita, vaatteita, varusteita tai vaikkapa kylmälaukku. Land Roverin katumaastureiden tavaratilat ovatkin luokkansa tilavimpia. Esimerkiksi jos Discoveryssa olisi kyydissä seitsemän henkilöä, tavaratilan tilavuus on silti 258 litraa. Normaalilla istuinjärjestelyllä autoon mahtuu jopa 1137 litraa matkatavaroita. Kun toinen ja kolmas istuinrivi on taitettu alas, Discovery-katumaasturin tilavuus on vastaavasti 2391 litraa.


Tai jos haluat helposti riisua ja pakata vaikkapa mutaiset saappaasi, voit istahtaa kätevästi sähköisesti taittuvan takaluukun päälle. Discoveryn vetokapasiteetti on jopa 3 500 kg, joten voit kytkeä siihen perävaunun ja kuljettaa moottoripyöriä tai hevosia. Land Roverin valikoimasta löytyvillä lisävarusteilla myös katolla voi kuljettaa suksia, polkupyöriä, matkalaukkuja tai kajakkeja.

PERHEEN KATUMAASTURI, JOKA ON VALMIS KAIKKEEN

Jokaisen Land Rover -mallin ytimeen kuuluu erinomainen maastokelpoisuus. Siten kokematonkin kuljettaja voi viedä perheensä turvallisesti vuoristomajalle lumisella tiellä tai mutaista polkua pitkin metsäiselle leirintäalueelle.

AWD-neliveto ja useat ajoavustinjärjestelmät auttavat. Terrain Response jakaa vääntömomentin automaattisesti etu- ja takapyörien välillä ja maksimoi pidon. Hill Descent Control helpottaa jyrkkien mäkien laskemista. All Terrain Progress Control ylläpitää nopeutta maasto-olosuhteissa. Suuri kahluusyvyys mahdollistaa jopa hinattavan veneen onnistuneen vesillelaskun. Perheen yhteiset automatkat ovat aina erityisiä – Land Rover -perheautot varmistavakin, että seikkailuillenne on yhä enemmän kohteita ja paikkoja.

KATUMAASTURI ON TURVALLINEN PERHEAUTO

Perheen automatkat voivat olla haastavia. Haukkuva koira, etuistuimille heitetty lelu, kaatunut juoma – kuljettajan voi olla vaikea keskittyä. Siksi ajoturvallisuutta parantavat apujärjestelmät ovat niin tärkeitä.

Kun valitset Land Roverin, voit luottaa kehittyneen teknologian apuun. Esimerkiksi kuolleen kulman avustin varoittaa ja estää kaistanvaihdon törmäysvaarassa. Kuljettajan apujärjestelmistä löytyy kokonainen sarja turvallisuutta parantavia järjestelmiä, kuten hätäjarrutus, kaistanpito, väsymyksen seuranta ja liikennemerkkien tunnistus. Turvallisuutta lisää myös takaistuimien ISOFIX-sopivuus lastenistuimen helppoon asentamiseen.

MULTIMEDIA PERHEEN KATUMAASTURISSA

Usein pitkillä matkoilla lapset kyllästyvät matkantekoon. Langattoman Android Auton tai Apple CarPlayn ansiosta voit helposti liittää älypuhelimesi Land Roverin multimediajärjestelmään ja kuunnella suosikkimusiikkiasi tai soittaaksesi puhelun turvallisesti. Lisävarusteena saatava langaton laturi ja lukuisat USB-portit varmistavat, että kuljettajan lisäksi myös matkustajat saavat virtaa ja internetyhteyden. Click & Go System -järjestelmän avulla tabletit voidaan puolestaan helposti asentaa etuistuinten selkänojiin, joka pitää takaistuimilla istuvat viihdytettyinä.PERHEEN KATUMAASTURISSA PITÄÄ OLLA HYVÄ NÄKYVYYS

Maasturi on perheauto, joka tarjoaa rakenteensa ansiosta hyvän näkyvyyden. Korkealla ratin takana näet kauemmas ja voit siten reagoida nopeammin vaaratilanteisiin. Tätä ajatusta kutsutaan nimillä Command Driving Position (CDP) tai Sports Command Driving Position ja se pätee kaikkiin Land Rover -malleihin. Ideana on optimoida näkyvyys ja tietoisuus ajoneuvon mitoista ja sijainnista, kuljettajan kehon asennosta ja tuoda tilan tuntua ohjaamoon.

Tämän saavuttamiseksi Land Roverin autoissa käytetään kapeita etupilareita, jotka on valmistettu lujatekoisista materiaaleista, kojelautaa ja konepeltiä, jotka on sijoitettu kuljettajan päähän nähden matalalle, konepellin selvästi erottuvaa päätyreunaa, joka näkyy ohjauspyörän takaa, ja ikkunalinjaa, joka on sijoitettu kuljettajaan nähden matalalle. Kuljettajan istuimen korkealla sijainnilla suhteessa tiehen ja sen läheisyydellä auton sivulinjaan on merkityksensä: kuljettaja näkee yksinkertaisesti enemmän ja ajokokemuksesta tulee kokonaisvaltaisempi.

Kun ajat vaikeissa sääolosuhteissa tai pimeässä, hyvät ajovalot ovat olennaisen tärkeät. Land Roverin käyttämät LED-ajovalot tarjoavat erinomaisen valotehon. Ja jos tarvitset vielä enemmän, merkkaa vain mukaan lisävarusteena saatavat matriisi-LEDit, jotka jakavat valonsäteen itsenäisiin segmentteihin eli vastaantulevia kuljettajia ei sokaista ja valojen kantama on aina pitkä. Range Roverissa on Land Roverin edistyksellisintä valotekniikkaa, jossa käytetään miljoonia pieniä peilejä, jotka luovat tarkasti muotoillun jopa 500 metrin päähän ulottuvan valonsäteen. Tien ja maaston tuntemuksen perusteella auto laskee ja hienosäätää jokaisen peilin sijainnin etukäteen. ClearSight-sisäpeili tarjoaa esteettömän näkymän taaksepäin, vaikka lasi olisi peitetty. Näkyvyyttä pysäköinnissä parantavat 3D-kamerat, jotka antavat kuljettajalle näkymän "lintuperspektiivistä".

ILMANPUHDISTUSJÄRJESTELMÄ PERHEEN KATUMAASTURIIN?

Hyvinvoinnista ei ole kyse pelkästään suuren tilan, mukavien istuinten tai nykyaikaisen multimedian ansiosta, kun perhe matkustaa katumaasturilla. Myös hyvä ilmanlaatu on tärkeää. Tämä varmistetaan Land Rover -malleissa nanoionisointitekniikalla. Kun PURIFY-toiminto on aktivoitu, erityinen suodatin ottaa talteen ilmakehän haitalliset aerosolit. Tämän tekniikan ansiosta matkustajat voivat hengittää terveellistä ilmaa ilman savuhiukkasia, allergeeneja tai pölyä.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

OTWÓRZ

TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET VALITTAESSA KATUMAASTURIA PERHEELLE?

MIKÄ KATUMAASTURI SOPII AKTIIVISELLE PERHEELLE?

MITEN VALITSEN PERHEEN TARPEISIIN SOPIVAN KATUMAASTURIN?