Rohkeus on pelkoa tärkeämpää

”Rakkaus lajiin eli alaa kohtaan näkyy tuloksissa. Myös riskinotto kannattaa: harva pääsee eteenpäin pysymällä paikallaan”, toteaa pizzaguynä tunnettu, Kotipizzan entinen toimitusjohtaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Tommi Tervanen. Hän pyrkii aina hakeutumaan tehtäviin, joihin kokee intohimoa.

Tommi Tervanen

Tommi Tervaselle inspiraatio on portti uteliaisuuteen. Se on uskoa asioihin, joista ei ole varma, mutta jotka tuntuvat hyvältä.

"Olen etuoikeutettu siinä mielessä, että voin valita, mitä polkua kuljen. Uskon intohimon voimaan, ihmisten hyvyyteen ja siihen, että tekee rakastamiaan asioita. Haluan olla mahdollisimman vapaa ja antaa arvomaailmani määrittää, mitä teen. Palkkatasoa tai CV:tä tärkeämpää on, että kokee olevansa oikeassa paikassa."

MERKITYKSELLINEN TYÖ SAA LUVUT SEURAAMAAN

Johtajana Tommi on empaattinen ja avoin.

"Pois kaikki turhat hierarkiat tai pelko epäonnistumisesta. Teen joka päivä parhaani luodakseni luottamuksen ilmapiirin, jossa jokainen uskaltaa avata suunsa ja esittää niitä rohkeitakin ideoita."

Tommin johtamisfilosofiana on luoda merkityksellisyyttä, sillä se näkyy tuloksissa. Konkreettiset tavoitteet, selkeä kommunikointi ja avoimuus saavat ihmiset syttymään ja sitoutumaan. Muita hyvän johtamisen elementtejä ovat matala hierarkia ja helppo lähestyttävyys.

"Saatavilla oleminen vaatii johtajilta paljon. Omiin vahvuuksiini lukeutuu empatiakyky ja se, että olen lähes aina vain hihanvedon päässä. Kuuntelen, en jyrää. Nykypäivän johtaminen onkin enemmän joukkueen keskellä, ei edessä, olemista."

LUPA TEHDÄ JA USKALLUSTA TOTEUTTAA

Entäpä edelläkävijyys – sekin lienee Tommille tärkeää? Ehdottomasti kyllä.

"Kun antaa luovuudelle tilaa eikä pelkää epäonnistumisia, syntyy hienoja juttuja. Riski voi olla korkea, mutta niin on toisaalta palkintokin. Edelläkävijäksi pääsee harvoin toisia peesaamalla, vaan se vaatii rohkeutta tuoda esiin uusia näkökulmia. Olipa toimiala mikä tahansa, edelläkävijät vievät sitä eteenpäin."

"Siksi kannustankin antamaan rohkeudelle mahdollisuuden. Luottamaan intuitioon ja siihen, mikä tuntuu hyvältä", hän lisää.

KUN ALLA ON RANGE ROVER, MAAILMA ON AVOIN

Tommista moni asia tuntuu hyvältä. Yksi viimeisimmistä ilonaiheista on tuliterä Range Rover -hybridi: uudella designilla viimeistelty lippulaivamalli, joka yllätti jopa kokeneen Range Rover -kuskin huimalla suorituskyvyllään.

"Olen rakastanut Range Rovereita – näitä ikonisia, aristokraattisen kiinnostavia autoja – jo vuosikymmenien ajan. Tässä uudessa mallissa yhdistyy design ja suorituskyky ennennäkemättömällä tavalla. Kyseessä on täysverinen maastoauto, joka on ladattu täyteen tekniikkaa, suorituskykyä ja luksusta. Sen kanssa voi ajaa oikeastaan mistä ja minne tahansa."

Tommi ajelehtii mielellään. Hänelle se tarkoittaa uskallusta kuunnella sydäntä ja haastaakin sitä.

"Ensi talvena pakkaan mukaan takamaastojen vaellushiihtoon suunnitellut randonnee-sukset ja ajan Range Roverillani auraamattomille Lapin metsäteille. Spinnaan suksilla tunturiin ja lasken omia polkujani pitkin takaisin autolle. Se on yksi niistä upeista seikkailuista, joita odotan lähivuosilta", Tommi innostuu.

Tommi Tervanen, 51
Range Rover -brändilähettiläs, Kotipizzan hallituksen puheenjohtaja & ajelehtija