EMPATIALLA PÄÄSEE PITKÄLLE

Kotipizzan toimitusjohtajana tunnettu Range Rover -brändilähettiläs Tommi Tervanen korostaa lempeyden, uskaltamisen ja epäonnistumisen tärkeyttä.

Tommi Tervanen

Vastapäätäni istuu naurava, eläväinen, runsassanainen, sympaattinen ja empaattinen mies, joka puhuu termein, joita ei uskoisi kuulevan pörssiyhtiön entisen toimitusjohtajan ja nykyisen hallituksen puheenjohtajan suusta. Tommi Tervanen on tehnyt mittavan uran Kotipizzassa ja puhuu lempein sanoin.

Ole merkityksellinen, on teesi, joka kantaa niin yksityiselämässä kuin hallituksen puheenjohtajan pallilla.

"Olen aina pyrkinyt puhumaan olemassa olemisen merkityksestä. Ensimmäisenä vastataan kysymykseen, mitä me teemme, tämä määrittelee tekemisen tason. Toiseksi: miten me teemme asiat. Kolmas mutta vaikein kysymys on: miksi. Mikä meidän merkityksemme on tässä maailmassa. Ja siitä syntyy yrityksen hissipuhe ja taisteluhuuto. Miten se resonoi koko yrityksen toimintaan."

Inspiraatio ja innovatiivisuus vilahtelee Tommin puheissa hyvin usein.

"Tämä tulee osittain siitä, riippumatta yhtiöstä, että meidän pitäisi suhtautua paljon avoimemmin tiedottamiseen ja palvelemiseen. Meidän tulisi kytkeä asiakkaat enemmän koko prosessiin."

Mies, joka ei juurikaan usko sloganeihin ja mottoihin, vannoo kuitenkin Innocent Smoothien ajatusmalliin. Heillä on timanttinen ajatus siitä, että 70 %:a on tarpeeksi. Aina ei todellakaan tarvitse pystyä tai uskoa 100 prosenttisesti. Annetaan mandaatti uskaltaa ja epäonnistua.

AJELEHTIMISEN VILLI VAPAUS

Ajelehtiminen on asia, josta kovin moni ei puhu positiiviseen sävyyn.

"Olen aina ajelehtinut. Se on ainakin minulle antanut vapaudentunteen tekemisissäni ja johtamisessani. Ajelehtiminen vaatii paljon rohkeutta ja vapautta myös yhtiössä, jossa työskentelee. Täytyy muistaa, että intuitio ei kehity, ellei sille anna mahdollisuutta."

Mihin ajelehdit seuraavaksi?

"Olen juuri muutama päivä sitten luopunut operatiivisesta tekemisestä ja ajelehtinut Kotipizzan hallituksen puheenjohtajaksi. Olen monissa hallituksissa ja teen paljon töitä kansalaisjärjestöissä ja puhun etenkin tyttöjen puolesta. Jos tytöt voivat hyvin, voivat pojatkin."

Innovatiivisuus ja luksus puhuttelevat Tommia – ei siis ole mikään yllätys, että hän on myös Range Rover -brändilähettiläs.

"Tuntuu todella aateliselta. Tilaa on ruhtinaallisesti koko perheelle. Koko suhtautuminen liikenteeseen muuttui samalla, sitä on niin ylhäällä ja näkymät ovat valtavat. Auton design on upea – ja sen muuttumattomuus kiehtoo. Se on aina tunnistettava."

Tommi Tervanen, 51
Range Rover -brändilähettiläs, Kotipizzan hallituksen puheenjohtaja & ajelehtia
Kiihtyvyys: 0–100 km/h n. 5 sek.