Lataushybridin (PHEV) ajotilat

Lataushybridin (PHEV) ajotilat

YMPÄRISTÖÖSI SOPIVAA TEHOA

Tutustu ajotiloihin, joita käyttäen Land Rover -hybridiajoneuvon ajotilat vaihtaa sähköisestä ajosta bensiinimoottorille napin painalluksella.

HYBRIDITILA

HYBRIDITILA

Vakiona käytössä oleva ajotila vaihtaa automaattisesti bensiini- ja sähkömoottorin välillä tehon ja väännön tarpeiden mukaisesti.
SÄHKÖINEN AJOTILA (EV)

SÄHKÖINEN AJOTILA (EV)

Manuaalisesti konsolissa sijaitsevasta painikkeesta valittava EV-tila maksimoi sähköenergian käytön ajon aikana. Järjestelmä ottaa bensiinimoottorin käyttöön automaattisesti, jos ajossa tarvitaan enemmän tehoa, kuin mitä pelkällä sähkömoottorilla on tarjota.

OPTIMOITUA POLTTOAINETALOUDELLISUUTTA

Ajaessasi oletusajotilassa (hybridi), voit optimoida polttoainetaloudellisuuden tai akun varaustilan käyttämällä jompaa kumpaa kahdesta latauksenhallintatoiminnosta:

SÄÄSTÖTOIMINTO

SÄÄSTÖTOIMINTO

Säästötoiminto valitaan itse ajoneuvon kosketusnäytöllä. Se estää akun lataustilan laskemisen valitsemasi tason alapuolelle. Tietyissä malleissa akku voidaan myös ladata ajon aikana tällä toiminnolla. Toiminnon avulla voit säästää hiljaista, päästötöntä ajoa matkasi myöhempää vaihetta varten.
ENNUSTAVA ENERGIANHALLINTA (PEO)

ENNUSTAVA ENERGIANHALLINTA (PEO)

Ajoneuvon ennustava energianhallinta (Predictive Energy Optimisation, PEO) käynnistyy automaattisesti, kun asetat määränpään navigointijärjestelmään. PEO käyttää maantieteellisiä tietoja edessä olevan matkan ennakointiin ja vaihtaa älykkäästi sähkö- ja polttomoottorin välillä koko matkan polttoainetaloudellisuuden maksimoimiseksi. Tämä vähentää myös pakokaasupäästöjä kaupunkialueilla.

REGENERATIIVINEN JARRUTUS

Kun nostat jalkasi lataushybridin kaasupolkimelta, älykäs regeneratiivinen jarrutusjärjestelmä hidastaa ajoneuvon nopeutta miellyttävällä tavalla ja käyttää tästä syntyneen energian toimintamatkan pidentämiseen. Toiminto on käytössä kaikissa ajotiloissa. Jarrun käyttäminen lisää kerätyn energian määrää.
REGENERATIIVINEN JARRUTUS

MUU HYBRIDIAJONEUVON TUKI

Hybridiautosi lataaminen

Hybridiautosi lataaminen

Ajoneuvosi lataaminen kotona tai seuraavassa määränpäässäsi.
Hybridiajoneuvon asetusten tekeminen

Hybridiajoneuvon asetusten tekeminen

Ensimmäiset askeleet ajoneuvosi tärkeimpien toimintojen kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen on tietoviihdejärjestelmän liittäminen ja älypuhelimen etäkäytön asetuksien1 tekeminen.

1Vain yhteensopivissa älypuhelimissa. Riippuu kolmannen osapuolen palveluntarjoajien alustojen saatavuudesta ja matkapuhelimen kentästä.