Haluaisitko auttaa meitä parantamaan sivustoamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme?

Land rover

500 merkkiä jäljellä

Kiitos arvokkaasta palautteestasi

VALINTA ON SINUN

UUSI DIESEL

Land Rover dieselmoottorit ovat puhtaampia kuin koskaan. Ne tarjoavat parannetun polttoainetehokkuuden sekä maastoajoon että hinaukseen soveltuvat vääntöominaisuudet. Tämä yhdistelmä antaa luotettavaa, pitkäaikaista suorituskykyä.

BENSIINI

Uusi bensiinimoottoriemme sukupolvi tarjoaa dynaamista ja ketterää ajoa. Niiden herkkä kaasunvaste kunnioittaa Jaguarin ikonisten katuajo-ominaisuuksien perinnettä ja tarjoaa vaikuttavan alhaiset polttoaineenkulutuksen ja CO2-päästöt.

PHEV

Land Roverin ladattavat hybridit ovat tehokkaita ja taloudellisia sekä kaiken lisäksi erittäin ympäristöystävällisiä. 

DIESEL

ALHAISET CO2-PÄÄSTÖT

Land Roverin uudet dieselmoottorit tuottavat noin 20 % vähemmän CO2-päästöjä bensiinimoottoreihin verrattuna. Niinpä dieselmoottorin valinneet ajoneuvon ostajat ovat tosiasiassa säästäneet miltei 3 miljoonan CO2-tonnin päästöjen päätymisen ilmakehään vuoden 2002 jälkeen.

EU6d-TEMP-RAJOITUSTEN JA LIIKENTEESSÄ SUORITETTAVIEN RDE-MITTAUSRAJOJEN MUKAINEN

Land Roverin uudet dieselajoneuvot noudattavat EU6d-Temp-rajoituksien ja Real Driving Emissions (RDE) -mittausrajojen vaatimuksia.

ALENNETUT TYPPIOKSIDIPÄÄSTÖT (NOX)

Vuodesta 2015 alkaen kaikki Land Roverin dieselmoottorit on varustettu NOx-päästöjä vähentävällä SCR-järjestelmällä (Selective Catalytic Reduction). Selektiivinen katalyyttinen järjestelmä pelkistää typen oksidit typeksi ja vedeksi DEF/AdBlue liuoksen avulla.

PARANTUNUT POLTTOAINETEHOKKUUS

Land Roverin uusien dieselmoottorien polttoainetehokkuus on noin 20 % parempi bensiinikäyttöisiin moottoreihin verrattuna. Jos ajat 15 000 - 20 000 km vuodessa tai enemmän, diesel on luultavasti kaikkein kustannustehokkain vaihtoehto juuri sinulle.

BENSIINI

DYNAAMINEN AJOKOKEMUS

Land Roverin bensiinimoottorien tasainen ja herkkä tehonsyöttö tarjoaa kaikkein pirteimmän ajokokemuksen. Niissä yhdistyy vaivaton suorituskyky ja sykähdyttävä äänimaailma kaikilla nopeuksilla.

ALHAISET HIUKKASPÄÄSTÖT

Uusimmat bensiinimoottorit on varustettu suuritehoisilla suodattimilla, jotka keräävät talteen ultrapienet hiukkaset niiden läpi virtaavista pakokaasuista. Tämä auttaa vähentämään ilmakehään joutuvia pakokaasupäästöjä

PHEV

ERITTÄIN ALHAISET PÄÄSTÖT

Land Roverin ladattavat hybridit ovat tehokkaita ja taloudellisia sekä erittäin ympäristöystävällinen valinta. 

KYVYKKYYTTÄ ILMAN KOMPROMISSEJA

Ladattavat hybridit tarjoavat sinulle Land Roverin kuuluisat maastoajo-ominaisuudet ilman kompromisseja. Esimerkiksi kahluusyvyys on sama kuin polttomoottoriautoissa ja sähkömoottorin tarjoama vääntö tarjoaa lisäetua maastoajossa.

HIENOSTUNEEMPI AJOKOKEMUS

Ladattavat hybridit tarjoavat polttomoottorin ja sähkömoottorin saumattoman yhteistyön tuloksena erittäin hienostuneen ja rauhallisen ajokokemuksen.   

TALOUDELLINEN YLLÄPITÄÄ

Ladattavat hybridit ovat sähkömoottorinsa ansiosta polttomoottoriautoja edullisempia ajaa. Lisäksi sähkömoottorit sisältävät vähemmän kuluvia osia mikä tekee myös auton ylläpitokustannuksista edullisempia.  USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET:

Mikä on voimansiirto?
Ajoneuvon voimansiirrolla tarkoitetaan niitä osia, jotka myötävaikuttavat energianlähteen (polttoaine/akku) muuntamisessa liikkeeksi moottorin, voimansiirron, vetoakselien, tasauspyörästöjen ja akselien välityksellä.

Yleisimpiä ajoneuvon voimasiirtojärjestelmiä ovat bensiini ja diesel, akkukäyttöinen sähköajoneuvo (battery electric vehicle, BEV) ja lataushybridi (plug-in hybrid electric vehicle, PHEV).

Kuinka kauan sähköauton lataaminen kestää?
Jaguar I-PACE on varustettu sisäänrakennetulla 7 kW:n yksivaiheisella vaihtovirtalaturilla (AC), jonka avulla ajoneuvon voi ladata täyteen yön aikana tai 35 km toimintasädettä tunnissa. Auton voi ladata nopeimmin ja vaivattomimmin kotioloissa kotilatausasemaa käyttäen. Sen avulla voi ladata keskiarvoiseen päivittäiseen työmatka-ajoon tarvittavan energian alle kahdessa tunnissa.

Latausnopeus on alhaisempi ladattaessa tavallisesta kotipistorasiasta (jopa 11 km toimintasädettä tunnissa) kuin jos käytössä on kotilatausasema, mutta silläkin saavutetaan päivittäiseen keskimääräiseen 60 km:n työmatka-ajoon tarvittava toimintasäde helposti yön aikana.

Tien päällä ollessasi paras tapa akun nopeaan lataamiseen on käyttää julkista tasavirtalatauspistettä (DC). Tyypillinen 50 kW:n liitin voi tarjota jopa 270 km:n toimintaetäisyyden yhden tunnin latauksella. Jotkin latausverkot tarjoavat jo nopeampia 100–150 kW:n latauspisteitä, ja useimmat palveluntarjoajat suunnittelevat päivityksiä laitteistoihinsa lähitulevaisuudessa.

WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) on arviointijärjestelmä, jota käytetään polttoaineen ja energiankulutuksen, toimintamatkan ja päästöjen mittaamiseen Euroopassa. Sen tarkoituksena on tarjota paremmin todellisia ajotapoja vastaavia lukuja.

Mitä etuja diesel tarjoaa bensiiniin verrattuna?
Polttoaineen suurempi energiatiheys ja tapa, jolla energiaa vapautuu palamisen aikana, tekevät dieselistä energiatehokkaamman vaihtoehdon.

Dieselmoottori tarjoaa yleisesti ottaen enemmän vääntöä kuin bensiinimoottori, mikä tekee siitä sopivamman vaihtoehdon maastoajoon ja esim. vetotehtäviin.

Kuinka Jaguar Land Rover vähentää ajoneuvojensa päästöjä?
Jaguar Land Rover on investoinut yli miljardi Ison-Britannian puntaa ajantasaiseen moottorien valmistuslaitokseen, jonka tarkoituksena on tehokkaampien bensiini- ja dieselmoottorisarjojen kehittäminen.

Edustavatko dieselmoottorit puhdasta tekniikkaa?
Syyskuusta 2018 alkaen kaikki EU:n ja Euroopan talousalueen dieselmoottorimme täyttävät EU6d-Temp-rajoitusten ja liikenteessä suoritettavien RDE-mittausrajojen tiukat vaatimukset.

Valmistamalla kaikkien aikojen puhtaimpia moottoreitamme vähennämme huomattavasti ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia.

Mikä on dieselhiukkassuodatin ja miksi se on tärkeä?
Kaikki uudet dieselmoottorit on varustettu pakokaasusuodattimilla vuonna 2009 käyttöön otettujen tiukkojen päästövaatimuksien täyttämiseksi. Niitä kutsutaan myös hiukkassuodattimiksi (DPF). Dieselhiukkassuodattimet keräävät talteen hiukkasia pakokaasuista, mikä auttaa pakokaasupäästöjen alentamisessa.

© Inchcape Motors Finland Oy

Haluaisitko auttaa meitä parantamaan sivustoamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme?

Land rover

500 merkkiä jäljellä

Kiitos arvokkaasta palautteestasi