Haluaisitko auttaa meitä parantamaan sivustoamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme?

Land rover

500 merkkiä jäljellä

Kiitos arvokkaasta palautteestasi

TEKNOLOGIAT

KATSO VIDEO

INFOTAINMENT

TOUCH PRO DUO

Touch Pro Duo on uusi vakiomallinen kaksoiskosketusnäyttöjärjestelmä, jolla käyttäjä voi samanaikaisesti sekä katsella että käyttää useampia ominaisuuksia kerrallaan. Järjestelmän käyttö on joustavampaa ja tehokkaampaa, kun kaikki tarvittavat tiedot ovat nähtävillä. Voit käyttää esimerkiksi navigointijärjestelmää ylänäytössä samalla kun toistat mediaa alanäytössä.

OHJAUSPYÖRÄ

Ohjauspyörän ainutlaatuiset kytkimet ovat piilossa kunnes ne valaistuvat. Niiden ansiosta ohjaamossa on huomattavasti entistä vähemmän säätimiä ja kytkimiä. Kapasitiivisiin kytkimiin sisältyy laaja määrä toimintoja, joita haluat auton toteuttavan. Useimmin käytetyt ominaisuudet, kuten media ja puhelin, ovat nyt täysin käytettävissä uusilla ohjauspyörän kytkimillä sekä valinnaisella Interactive Driver Display -näytöllä, joten kuljettaja voi ajaa mahdollisimman vähin häiriöin.

INTERACTIVE DRIVER DISPLAY -NÄYTTÖ

Järjestelmään on valinnaisena saatavana 12,3-tuumainen Interactive Driver Display -teräväpiirtonäyttö, jonka erinomainen tarkkuus näyttää tasaisia kaaria ja teräviä reunoja. Suoraan näytöltä voit hallita mediaa, soittaa ja vastata puheluihin sekä koota omanlaisesi näkymän haluamistasi ominaisuuksista. Valittavissa ovat seuraavat kolme näkymää: Dual Dial, Single Dial tai Extended.

TAKAMATKUSTAJIEN VIIHDEJÄRJESTELMÄ

Tämä valinnaisena saatava järjestelmä sisältää kaksi pääntukiin sijoitettua 8-tuumaista näyttöä, joiden kautta voidaan katsella elokuvia ja TV-ohjelmia, myös digikanavilta. Kumpaakin näyttöä ohjataan erikseen. Järjestelmässä on kaksi USB 3.0 -porttia, yksi HDMI-liitäntä ja Mobile High-Definition Link -liitäntä, joka tukee valtaosaa älypuhelimista, tableteista ja muista laitteista. Mukana tulee myös kahdet WhiteFire®-yhteydellä toimivat kuulokkeet sekä langaton kauko-ohjain. (Saatavana vain tiettyjen sisustusvalintojen yhteydessä)

REMOTE

Remote on monitoimisovellus, jonka avulla voit tarkkailla ja olla yhteydessä Range Rover Velariin oman älypuhelimesi tai älykellosi välityksellä*. Voit käynnistää moottorin etänä** asettaaksesi ilmastoinnin päälle, lukita ja avata ovien lukituksen, paikantaa Range Rover Velar:isi sijainnin kartalla tai vaihtoehtoisesti äänimerkki- ja vilkutustoiminnoilla sekä seurata ajomatkojasi – kaikki onnistuu sovelluksen avulla. (Toimintoa ei ole toistaiseksi tilattavissa Suomeen) *Vain yhteensopivat laitteet **Saatavana vain Remote-sovelluksen valinnaisen Timed Climate -ajastintoiminnon kanssa

INCONTROL-YHTEYDET

InControl-ominaisuudet laajentavat Range Rover Velarin yhteyksiä ja infotainment-järjestelmää mahdollistaen Connect Pro:n palvelujen, tekniikoiden ja sovelluksien lisäämisen, jotta autossa olisi parhaat mahdolliset yhteydet ja mukavuudet . Ominaisuuksiin kuuluvat mm. InControl-sovellukset, Remote Premium ja Pro Services sekä Wi-Fi Hotspot. (Toimintoa ei ole toistaiseksi tilattavissa Suomeen)

INNOVAATIOT

INGENIUM-MOOTTORIT

Ingenium on Land Roverin täysalumiinisten moottorien uusin sukupolvi. Edeltäjiään kevyempi, polttoainetaloudellisempi ja tehokkaampi moottori hyödyntää huippuluokan innovaatioita, kuten Continuous Inlet Variable Valve Lift -järjestelmää, jotka parantavat suorituskyvyn ja polttoainetaloudellisuuden kaikkia osa-alueita sekä vähentävät CO2-päästöjä.

KEVYT ALUMIINIRAKENNE

Range Rover Velarin alumiininen korirakenne on suunniteltu optimaalisen turvalliseksi, lujaksi ja entistä tehokkaammaksi. Erikoislujat metalliseoskyljet ja tiheärakenteiset vaimennuspaneelit on liitetty yhteen dynaamisella takajäykisteellä, jotta paino kevenisi turvallisuudesta tinkimättä.

LAND ROVER IGUIDE

Land Rover iGuide -sovellus käyttää viimeisimpiä laajennetun todellisuuden teknologioita Range Rover Velarin havainnollistaakseen kaikki auton toiminnot ja ominaisuudet. Se toimii myös omistajan käsikirjan aina mukana kulkevana sähköisenä versiona, joten löydät aina vastaukset kysymyksiisi.

SUORITUSKYKY

TORQUE VECTORING

Torque Vectoring by Braking -toiminto yhdessä Intelligent Driveline Dynamics -toiminnon kanssa tekee kaarreajosta hallittua ja tunnokasta. Yhdessä ne tasapainottavat moottorin väännön jakautumista neljälle pyörälle, joten auto on vakaampi ja varmempi ajaa.

ADAPTIVE DYNAMICS

Järjestelmä tekee ajosta tasaista ja hallinnasta optimaalista tarkkailemalla korin ja ohjauksen liikkeitä jopa 500 kertaa sekunnissa. Se reagoi kuljettajan toimintoihin ja maaston vaihteluihin muuttamalla vaimennusta jatkuvasti pehmeästä jäykkään ja siltä väliltä.

AJONVAKAUTUSJÄRJESTELMÄ

Ajonvakautusjärjestelmä (DSC) valvoo auton ajokäyttäytymistä ja puuttuu tilanteeseen, jos se havaitsee, ettei auto vastaa kuljettajan pyyntöihin. Sen avulla Range Rover Velar pystyy varmistamaan, että ajaminen on intensiivistä, vakaata ja varmaa. Siitä on apua sekä maantiellä että maastossa.

KIERÄHTÄMISSUOJAJÄRJESTELMÄ

DSC-ajonvakautusjärjestelmään integroitu RSC-kierähtämissuojajärjestelmä vähentää kierähtämisen riskiä ja mahdollistaa esteen tai toisen tielläliikkujan väistämisen. Se valvoo auton liike- ja kääntövoimia havaitakseen mahdollisen kierähtämisvaaran. Jos järjestelmä havaitse riskin, se lisää jarruvoimaa ulkokaarteen puoleiseen etupyörään vähentääkseen vakautta vähentävien voimien vaikutusta.

KYVYKKYYS

AKTIIVINEN TAKATASAUSPYÖRÄSTÖN LUKKO JA MOMENTINHALLINTA

Aktiivinen takatasauspyörästön lukko ja momentinhallinta* tarjoaa lisää pitoa sekä kaarteissa että maastossa. Se tapahtuu hallitsemalla taka-akselin vasemman ja oikean pyörän välistä luistoa. (Active Rear Locking Differential) *Valinnaisena D300- ja P380-voimansiirroissa.

LIIKKEELLELÄHDÖN PIDONHALLINTA LIUKKAALLA

Liukkailla pinnoilla, kuten ruohikossa tai lumella, vääntöä voidaan tasapainottaa etu- ja takapyörille, jotta pito olisi paras mahdollinen. Ääriolosuhteissa, joissa vain etupyörät vetävät, jopa 100 % moottorin väännöstä voidaan jakaa etupyörille pidon optimoimiseksi. (Low traction launch)

ELEKTRONINEN ILMAJOUSITUS

Ajamista parantaa tuoretta teknologiaa edustava jokaisen pyörän elektroninen ilmajousitusjärjestelmä*, jonka ansiosta pyöräliitos on tasapainoinen. Järjestelmä voi puuttua hankaliin tilanteisiin ja pitää Range Rover Velarin vakaana maastosta riippumatta. Tarvittaessa se vaihtaa saumattomasti kahden ajokorkeuden välillä ja parantaa näin ajamisen laatua. *Vakiona D300- ja P380-voimansiirroissa, valinnaisena D180-, D240- ja P300-voimansiirroissa.

TERRAIN RESPONSE

Range Rover Velar -malleissa on vakiona ainutlaatuinen Terrain Response -järjestelmä, jonka ansiosta kuljettaja voi optimoida auton moottorin, vaihteiston, keskitasauspyörästön ja alustajärjestelmien toiminnan maastovaatimusten mukaisesti valitsemalla jonkin helposti tunnistettavista ajotiloista. Terrain Response 2 on valinnaisvaruste, joka vie palkitun järjestelmän ominaisuudet aivan uudelle tasolle. Automaattiasetus valvoo kulloisiakin ajo-olosuhteita ja valitsee aina parhaiten soveltuvan maastoasetuksen.

KEHITTYNYT VETOAVUSTIN

Valinnaisen kehittyneen vetoavustimen avulla voit hallita perävaunun suuntaa peruutettaessa. Käyttämällä Terrain Response 2 -kiertosäädintä Touch Pro -ohjainten kautta järjestelmä puuttuu auton ohjaukseen, jotta perävaunu kulkisi haluttua ajolinjaa kosketusnäytöllä näkyvän kuvan mukaisesti.

ALAMÄKIHIDASTIN

Land Roverin patentoima alamäkihidastin (HDC) auttaa kuljettajaa säilyttämään auton hallinnan hankalassa alamäessä. Se ylläpitää tasaista nopeutta ja jarruttaa kutakin pyörää erikseen. Mäkilähtöavustin on vakiovaruste, joka varmistaa, ettei auto vieri taaksepäin, kun lähdetään liikkeelle ylämäessä.

KULJETTAJAN APUTOIMINNOT

AUTOMAATTINEN HÄTÄJARRUTUSJÄRJESTELMÄ

Jos järjestelmä havaitsee törmäysriskin ajonopeudessa 5–80 km/h, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä näyttää varoitusmerkin ja antaa kuljettajalle aikaa reagoida. Jos mitään ei tehdä, järjestelmä jarruttaa automaattisesti.

KAISTAVAROITIN

Kaistavaroitin tekee pitkistä ajomatkoista turvallisempia. Se havaitsee, jos auto siirtyy tahattomasti ajokaistalta, ja ilmoittaa siitä kuljettajalle merkkivalolla ja ohjauspyörän värinällä.

PYSÄKÖINTIAVUSTIN TAKANA

Pysäköintiavustin auttaa peruuttamaan ahtaisiin paikkoihin helpommin ja turvallisemmin. Kun valitset Peruutusvaihteen, takapuskurin anturit kytkeytyvät automaattisesti toimintaan. Kosketusnäyttö ja äänentoistojärjestelmä antavat pysäköidessäsi palautetta esteiden etäisyydestä.

VAKIONOPEUSÄÄDIN NOPEUDENRAJOITTIMELLA

Kun ajat maantiellä tai ruuhkassa, järjestelmä auttaa säilyttämään jatkuvasti turvavälin edellä kulkevaan ajoneuvoon.

VARUSTEPAKETIT

DRIVE

Drive -pakettiin kuuluu laaja valikoima ominaisuuksia, jota auttavat turvaamaan kuljettajan ja matkustajien matkantekoa. Siinä on: – Kuljettajan vireystilan valvonta – Katvealueenvalvonta – Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

DRIVE PRO

Drive Pro -paketin ansiosta jokainen ajomatka sujuu turvallisemmin ja rennommin. Siihen kuuluu Drive -paketin lisäksi: – Kaistallapitoavustin – Katvealueenvalvonta – Mukautuva vakionopeussäädin

PARK

Park -paketti auttaa auton käsittelyssä ahtaissa paikoissa ja kaupunkioloissa. Siinä on: – 360°-pysäköintiavustin – Takaristeysnäkymän valvonta

PARK PRO

Park Pro -paketin avulla pysäköinti ja käsittely on helppoa ja turvallista ahtaissa paikoissa. Siinä on: – Takaristeysnäkymän valvonta – Pysäköintitutka

MUKAVUUS

SÄÄDETTÄVÄ TUNNELMAVALAISTUS

Tämän valinnaisominaisuuden avulla voidaan vaihdella väriä ja sävyä muuttaen matkustamon tunnelmaa mielialan mukaisesti. Värejä on yhteensä kymmenen.

JAKAUTUVA KYYNÄRNOJA

Jakautuvat, liukuvat kyynärnojat toimivat erikseen ja auttavat parantamaan yksilöllistä istuinmukavuutta.

NELIALUEILMASTOINTI

Valinnaisessa järjestelmässä sekä kuljettajalla, etumatkustajalla, että toisen rivin reunimmaisilla matkustajilla on omat säätimet. B-pilarissa on tällöin lisätuuletussuuttimet.

AUTOMAATTINEN KORKEUDENSÄÄTÖ

Mukavuus on viety vielä hieman pidemmälle, sillä valinnaisena saatavaan elektroniseen ilmajousitukseen* kuuluva automaattinen jousituskorkeussäätö helpottaa autoon nousemista ja autosta poistumista laskemalla auton jousituskorkeutta 40 mm. *Vakiona V6-moottoreissa. Valinnaisena D240-mallissa.

**Jos autoa ei voi auto- tai markkinakohtaisten rajoitusten vuoksi käynnistää etänä, etälämmitys ja -tuuletus onnistuu silti, jos asennettuna on Timed Climate- tai Remote Park Heat -toiminto. Jos kumpikaan ei ole mahdollinen, Remote Climate -toiminto ei ole näkyvissä InControl Remote -älypuhelinsovelluksessa.

© Inchcape Motors Finland Oy

Haluaisitko auttaa meitä parantamaan sivustoamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme?

Land rover

500 merkkiä jäljellä

Kiitos arvokkaasta palautteestasi