Haluaisitko auttaa meitä parantamaan sivustoamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme?

Land rover

500 merkkiä jäljellä

Kiitos arvokkaasta palautteestasi


MIKÄ SAA MEIDÄT SEIKKAILEMAAN


Matkailija ja kolumnisti Tim Moore paljastaa osan meistä olevan “kovakoodattuja” menemään elämässään Above & Beyond.

Tutkimusten mukaan joka neljännellä on perimässään seikkailugeeni – DRD4-7R variantti kromosomissa 11 – joka ajaa heitä kohti uusia elämyksiä ja haasteita niin vapaa-ajalla kuin työelämässäkin.

Monet geenin omaavat päätyvät vaativiin korkean stressitason ammattivalintoihin, kuten yrittäjiksi tai lentopiloteiksi. Rauhallisemman ammatinvalinnan tehneet hakevat usein lisäjännitystä seikkailuhenkisistä harrastuksista.

Ylläkuvattu voi vaikuttaa vastuuttomalta ja itsekkäältä heidän rakkaimpiaan kohtaan, mutta ihmiskuntana olemme heille velkaa paljosta. He ovat pioneereja, jotka ovat vieneet ihmiskuntamme kehitystä eteenpäin sekä tutkimusmatkoillaan että luoden uusia tieteen ja taiteen muotoja. DRD4-7R on saanut lukuisat seikkailijat ajattelemaan eri tavalla ja toteuttamaan ensimmäistä kertaa jotain, mitä nykyisin pidämme itsestään selvyytenä.

Otetaan esimerkiksi brittiläinen tutkimusmatkailija Ernest Shackleton, jonka alus haaksirikkoutui Antarktiksen ylitysretkellä vuonna 1915. Haaksirikosta alkoi eeppinen seikkailu henkiinjäämisestä hänen lähtiessä miehistönsä kanssa pienellä pelastusveneellä yli 1000 kilometrin pelastusmatkalle hyytävissä oloissa ja puutteellisin varustein. Matka sai päättäväisyyden ja kekseliäisyyden ansiosta onnellisen päätöksen.

Hänen kaltaistensa ansiosta voimme todeta koko maapallon jo löydetyn. Tästä näkökulmasta tutkimusmatkailijan työ on jo suoritettu. Mutta seikkailijalle löydettävää on aina. Avaruudesta on vielä paljon opittavaa ja teknisen kehityksen puolella voimme luoda vielä vaikka mitä.

Ei liene tule yllätyksenä, että seikkailugeenin löytäjä, professori Marvin Zuckerman on itsekin DRD4-7R –geenin haltija. Zuckerman ei ollut koskaan mieltänyt itseään seikkailijaksi ja onkin siinä mielessä itse hyvä esimerkki uuden etsimisen olevan aina seikkailua. Olipa kyseessä sitten Base –hyppy tai tutkimustyö.


< TAKAISIN 


 

© Inchcape Motors Finland Oy

Haluaisitko auttaa meitä parantamaan sivustoamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme?

Land rover

500 merkkiä jäljellä

Kiitos arvokkaasta palautteestasi